sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Ostosterapiaa




Mikäs onkaan sen mukavampaa kun viettää kesäpäivä aurinkoisessa kaupungissa hyvän ystävän kanssa! Eilen aamulla startattiin ajoissa liikenteeseen ja suunnattiin nokat kohti Helsingin keskustaa ja Bulevardia. Ihan ekana tietenkin tsekkaamaan joka puolella paljon kehuttu Granit. Kerran olen siellä Tukholman reissulla piipahtanut ja silloin jäi ostokset kauppaan kun en osannut valita mitä halaun. Nyt olin etukäteen miettinyt ostoslistaa, ei tarvinnut siis tyhjin käsin pois liikkeestä lähteä.Heh! (Betoniruukku, klipsi, klipsitaulu, musta keittiöpyyhe sekä kynät Granit)

Matka jatkui Bulevardia pitkin kohti ihanaa Nougat- sisustusliikettä. Kauppa, jossa silmä lepää ja jossa tulee tunne, että kaikki olisi kotonakin niin tarpeellisia(not). Tällä kertaa matkaan tarttui kaksi Ylva Skarpin korttia olohuoneen taulua täydentämään. Kannattaa piipahtaa Nougatissa, jos siellä suunnalla pyörähtää.

Seuraavana kohteena olikin Fredrikinkatu ja Pino, josta olin etukäteen suunnitellut ostavani Joutsen-lahjapaperia. Kehystän sen mustiin kehyksiin ja laitan kuopuksen seinälle. Pinosta löytyi yllärinä myös vastaus lamppupähkäilyyn. Iso polttimo siis sieltä. Samoin Hayn puinen tiskiharja.

Pinosta pompattiin tien toiselle puolelle Perobaan. Lamppupähkäily päättyi onnellisesti kun Peroban hyllystä löytyi irtomyynnistä kaikenmoisia ihania lampunkantoja. Omakseni valitsin tuollaisen posliinisen, valkoisen ja simppelin. Kotona askarreltiin vanhasta lampusta siihen johto ja valmista tuli! :) Perobasta löytyi myös värikkäät naulakkokoukut esikoisen huoneeseen.

Välissä piipahdettiin Hietsun kirppiksellä ja lounas nautittiin Hietalahden hallissa. Evästä saatuamme lompsittiin vielä Kampin Tigeriin, josta söpö mansikka ja valkoinen vaasi.

Ihana päivä mitä parhaimmassa seurassa!  Alkavalla viikolla suunnataan koko perheen nokat kohti Muumimaailmaa ja muumihumppa soi takuuvarmasti... :) Ihana kesä, nautitaan siitä!


27 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen päivä. :) Meilläkin on tuo Tigerin pikkumaljakko, se on niin symppis ja monikäyttöinen. Kivoja muumeiluja viikolle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aivan ihanaa. Tää kotikaupunki on täynnä niin paljon kivoja juttuja ja paikkoja. Harmi kun niihin pääsee aivan liian harvoin.

      Tota maljakkoa olenkin sun kuvissa ihastellut! Ja kylläpä olikin sopivan hintainenkin ;)

      Kiitos, toivottavasti siellä ei oo vielä kauheen kova ryysis!

      Poista
  2. Hehei, minäkin kävin Granitissa eilen ensimmäistä kertaa. Olitko sinäkin siellä heti klo 10 jälkeen? :) Naisia oli kauppa täynnä. Ihania tavaroita, mutta maltoin mieleni. Ajattelin, että mietin ensin, mitä nyt sattuisi tarvitsemaan ja haen sitten, kun matka ei ole kuitenkaan pitkä ja veikkaan, ettei liikkeen valikoima vaihdu koko ajan.

    Kauniita löytöjä olet tehnyt! Helsingin reissut hyvässä säässä ovat ihania!

    Oi, muumihumppa! Kyllä se raikaa meilläkin! Vielä meinataan se muumimaailma skipata tänä kesänä, vaikka vähän se houkuttelisikin. Mukavaa retkeä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai olit!? Aika hauska sattuma. Heti kymmenen jälkeen oltiin mekin siellä. Eipäs tajunnu ketään kattella "sillä silmällä". :) Naisia oli, missä miehet?=)

      Parisen vuotta sitten kävin tosiaan tukholmassa, en ostanu mitään. Nyt ostin sellaista mitä silloinkin jo kattelin:) Eli ainakaan perusjutut ei kovin usein tunnu vaihtuvan. Varmaan sesonkijuttuja on tulossa syksyllä myyntiin. Mua häiritsi tuolla se, että tuotteissa ei ollut hintoja euroiksi. Piti tihrustaa ja arvuutella niistä tauluista hinta...

      Muu-u-mi humppa soi... Me oltiin viime kesänä siellä ja silloin meidän kolmevuotias esikoinen oli aivan fiiliksissä. Tykkäs ihan hirveästi ja muistaa nyt vuoden kuluttuakin sieltä paljon ja odottaa innolla pääsyä Emman teatteriin. Kallista huviahan tuo on, mutta jos tulee tekemisen puutetta lomalle niin voin suositella. Eikös Okkokin ole jo kolme?

      Poista
    2. Mun miehet bongailivat raitiovaunuja siinä ulkopuolella, kuten joku toinenkin isä-lapsipari :D Usein tulee vastaaviin paikkoihin mennessä mieleen, että nää muutkin hei saattaa olla blogin kirjoittajia :D Joskus olen bongaillutkin "tuttuja" - kerran olen ihan uskaltanut kysyä ja oikeassa olin ja sen jälkeen me juteltiinkin usein, kun samalla junalla kuljettiin, toisen kerran en uskaltanut, mutta oikeassa olisin ollut silloinkin (kävi ilmi, kun kyselin asiasta blogin puolella jälkeenpäin). Seuraavan kerran siis vastaavassa paikassa kannattanee kuuluttaa jo ovelta, että onko täällä tuttuja. heh.

      Poista
    3. Heh- kuuluva ja näyttävä sisääntulo :) Pitääpäs pitää silmät auki jatkossa. Muutamia blogien kirjoittajia oon mäkin ennen omaa blogia bongannu, mutta enpä oo uskaltanu hihasta nykäistä...

      Poista
    4. Niin muumeista sen verran, että Okko on tosiaan myös 3-v. Ja löytänyt juuri muumit ihan tosissaan :) Olisihan se muumimaa kyllä aika kiva... :)

      Poista
  3. Ai säkin? Vitsit mikä sattuma, niin mäkin! Ja superhyvässä seurassa <3 Aika samanlainen lenkkikin, pari rättipuotia vaan lisäisin ;DD

    Minkä päällä se oikein olet keikkunut tuota ekaa kuvaa ottaessa? Hauska kuvakulma :) Ihanat myös nuo kokoelmakuvat mansikkoineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiinjoo, piti vielä kysymäni että tuo kanta siis oli ilmeisesti helppo liittää tuohon vanhaan johtoon? Tosi kiva polttimoineen kaikkineen!

      Poista
    2. No sattupa tosiaan. Ihana kuulla että sullakin oli loistoseuraa <3 Hitsi, missähän se mun mekko on?

      Ihan tuolla pitkällä penkillä taiteilin :) Kiitos! Tuo mansikka jaksaa ihastuttaa mua kovasti. Lapsena meillä tais olla punainen omena, melkein siis samanlainen :)

      Oli ihan helppo. Myyjä neuvo,miten se kanta avataan ja johtoa kuoritaan ja liitetään... Ja aika säästö Nudin johtoon verrattuna :) Tulipa siis säästettyä ihan hirvittävän monessa kohtaa! :)

      Poista
  4. Ihania juttuja olet ostanut! Mm. Maljakko on tosi söpö!! Hitsi meillä ei tollasia kauppoja oikein ole! Muutama sisustuskauppa, mutta niissä suurinosa tavarasta kallista/ huonekaluja ym. Ja paljon on myös aivan liian romanttisia tavaroita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Silloin harvoin kun pääsee kaupoille, on huippua jos tekee mieluisia löytöjä. Osa näistä oli kyllä ennalta mietittyjä:) Maljakko oli 4e: n löytö.

      Hei, mä tiedän nuo romanttiset kaupat! Itsekkin olen kotoisin muualta, pienestä kaupungista. Siellä se sisutuskauppatarjonta on just sitä romanttista härpäkettä. No okei, on sinne nyt tullu Anttila :)

      Poista
  5. Ihana kierros. Mä olen menossa torstaina samoille kulmille ja taidampa kiertää saman turneen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kiva kierros! Viime kesänä tehtiin sama, mutta sillon oli monta muutakin putiikkia listalla. Nyt karsiutu tähän vaan ne parhaat ja itselle mieluisimmat :)

      Toivottavasti sullekkin sattuisi yhtä kiva sää kuin meille eilen!

      Poista
  6. Aivan mahtava kierros! Naurahdin, kun luin, missä kaikissa liikkeissä kävitte, sillä juuri eilen kävin hyvän ystäväni kanssa ensin Hietsun kirppiksellä, sen jälkeen Perobassa, sitten Nougatissa ja siitä vielä Granitissa :D Hyvät liikkeet valittiin, ja hyviä löytöjä tuli, juuri niistä itsekkin postailin blogiini, olipas sattuma! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä!! AIka hauska sattuma. Ollaan sitten ehkä kävelty vastaan taikka samaan aikaan patsasteltu Perobassa :) Tuumpas kurkkaa heti sun postit :)

      Poista
  7. Hassua, kaikki bloggaajat taisivat pyöriä samoissa paikoissa. Mäkin kävin Granitissa :)
    Meidän pitäiskin järjestää "kokoontumisajot".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sinäkin!!!? :) Kokoontumisajot on huippu idea :)

      Poista
    2. Siellä ollaan varmaan oltu kaikki rivissä jotain nipsukkaa ihmettelemässä ;) Oikeasti tosi moni ollut siellä just lauantaina! Seuraavan kerran todellakin tunnisteiden kanssa, suunnitellusti :)

      Poista
  8. Ihana lamppu!! Ihan täydellinen, sopii teille loistavasti! :) Shoppailupäivänne kuulostaa kyllä niin täydelliseltä, pääsisipä itsekin useammin Helsinkiin kiertelemään sisustuskauppoja.. Täältä Oulusta sinne matkaa meinaa olla vaan aika paljon, rajoittaa shoppailureissujen määrää väkisinkin :D No jospa sitä kesälomalla pääsisi taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katariina! Itsekkin oon ihan ihastunut:) selvä visio oli ja lopputulos lähes samanlainen.heh.

      Jos yhtään lohduttaa niin mä oon käyny noissa putiikeissa viimeks vuosi sitten, että yhtä useesti käydään vaikka sulla on "muutama" kilsa enemmän matkaa. Mutta tiedän sun tunteen, ennen pk-seudulle muuttoa piti tehdä erikseen ostosreissuja tänne:)

      Poista
  9. No johan te kaikki olette olleet Granitissa Lauantaina shoppailemassa... :D
    Mutta onhan se ihana kauppa, kuten nuo muutkin mainitsemasi liikkeet. Ihania löytöjä olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan bloggarilauantai! Ja moni vielä pyörinyt muutenkin samoilla apajilla:) aika hauskaa!

      Kiitos, itsekkin olen ihan fiiliksissä:) Mansikka ehkä herkullisin, tuossa se hyllyssä ilahduttaa jatkuvasti;D

      Poista
  10. Huisit ostokset!
    Pakko käydä tsekkailemassa tuo Granit, sen verran ihania löytöjä teit.
    Joko muumihumppa on soinut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iski hullaannus. Nyt on sit kaurapuurokuuri menossa:(

      Suosittelen Granitin reissua. Tosin kannattaa etukäteen miettiä tarpeita, siellä saattaa tulla hullaannus;)

      Muumihumpat soi täällä kotona vaan:) Sade pilas suunnitelmat. Mutta Heinäkuussa uusi yritys. Korvattiin Naantali HopLopilla, heh...

      Poista
  11. Ihania löytöjä! Olen monesti suunnitellut pyörähtäväni tuolla Granitissa ruokatunnilla, kun on ihan kulmilla...eipä vaan ole vielä ehtinyt. Kunhan saa keittiön valmiiksi niin voisi sinne yrittää etsiä jotain mukavaa.

    Meilläkin on Muumi-retki suunnitelmissa, jos kelit on hyvät ensi viikonloppuna. Kesästä täytyy ottaa kaikki irti, kun kohta ollaan taas syksyssä ja ihmetellään mihin kesä katosi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kannattaa yrittää ottaa aikaa ja piipahtaa jos kerran kulmilla on! Kivoja keittiöjuttuja siellä oli tosi paljon...

      Meidän muumiretki siirtyi säiden vuoksi Heinäkuuhun. Kesä on kyllä ihan parasta aikaa, koitetaan nauttia myös sadepäivistä :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!